Boekbespreking: “hallo, ik ben Gwen”

Boek: Hallo ik ben Gwen‘Hallo, ik ben Gwen’, is een boek voor (hooggevoelige) kinderen. Gwen vertelt wat ze heeft geleerd over omgaan met haar hooggevoeligheid en geeft hierover tips. Ook vertelt ze over de geheime speciale opdracht, die je hebt als kind.

Het boek leest makkelijk, ik heb het in een ruk uitgelezen.
In korte hoofdstukken legt Gwen, een hooggevoelig 11-jarig meisje, verschillende onderdelen van hooggevoelig zijn uit.
In eerste instantie is het boek voor kinderen geschreven, maar gelukkig heeft Barbara Veer er geen leeftijd opgezet. Ook als volwassene had ik een gevoel van herkenning: ‘Ja, zo ervaar ik ook veel van mijn eigen gevoeligheid.’

De oefeningen die erin staan zijn ook goed toepasbaar en kunnen net een steuntje in de rug geven.

De geheime opdracht die je hebt meegekregen klonk in het begin een beetje ‘te’ zweverig, maar bij het lezen (ik ga het nog niet verklappen) was dat het niet. Het is een belangrijke opdracht.
De extra informatie die hooggevoelige mensen binnen kunnen krijgen, wordt normaler gemaakt door de voorbeelden die Gwen geeft. De belangrijkste boodschap is: ‘Je bent goed, zoals je bent.’ En daar kan ik het helemaal mee eens zijn.

Voor wie?

Ik raad het boek aan voor (hoog)gevoelige kinderen, (hoog)gevoelige volwassenen, en iedereen die te maken heeft met hooggevoelige mensen. Het zorgt voor meer begrip over deze karaktereigenschap, die soms lastige kanten heeft, maar (in mijn ogen) vooral veel moois te bieden heeft.

Boek bestellen

Je kan het boek bestellen via de volgende link:

Hallo, ik ben Gwen

€ 14,95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten)

 

Pin It on Pinterest

Share This