Waarom ik je niet zeg dat ik je kan helpen,
maar dat waarschijnlijk wel kan…

Je bent je klachten zo zat en hoopt dat iemand je kan helpen!
Help mij van mijn problemen af!

Maar zoals de titel al doet vermoeden, ga ik je dus niet vertellen dat ik je van je problemen af kan helpen. Ik heb geen toverstaf om je klacht op te lossen en ik ga je ook niet ‘redden’. Jij bent zelf degene die je klacht uiteindelijk op gaat lossen, ik kan dat niet voor je doen, maar dat je het zelf ‘moet’ doen, betekent niet dat je het alleen hoeft te doen.
Jijzelf gaat in kleine stukjes alle emoties voelen. Jijzelf gaat beter voor jezelf zorgen. Jijzelf gaat je anders gedragen.
In het proces begeleid ik je, sta ik naast je, help je blinde vlekken te zien en te zien hoeveel mooier je bent dan jezelf denkt. Uiteraard kun je er bij alles voor kiezen om het niet te doen. Dat mag altijd. Jij bepaalt uiteindelijk wat goed voor je is.

Een hele mooie interventietechniek

In mijn praktijk werk ik veel met een krachtige interventietechniek, emotional freedom techniques. EFTpunten bij Sterre
Een groot deel van de mensen met heel verschillende (emotionele) klachten kan baat hebben bij deze techniek.
Bij elke klacht spelen emoties namelijk een rol.

Maar wat als het niet past bij jou: jij toevallig iemand bent waarbij EFT niet werkt?

Je klacht echt een lichamelijke oorzaak heeft, bijvoorbeeld een tekort aan een bepaald mineraal?
Soms is de omgeving een groot deel van het probleem. Als de werkdruk te hoog is of je baas je onrechtvaardig behandelt of je in een gewelddadige omgeving leeft is het niet voldoende om jouw emoties los te laten: actie ondernemen om de omgeving te veranderen of eruit weg te gaan lijkt mij dan zeer wenselijk.

Dus ja, ik heb een fantastische interventietechniek tot mijn beschikking. En bovendien beheers ik ook nog andere technieken. En het werkt bij zeker 80% van de mensen (waarschijnlijk nog een stuk meer), maar ik wil je geen valse hoop geven.

Er is altijd iets dat je kan helpen.

Mijn overtuiging is dat er altijd iets is dat je kan helpen om je prettig te voelen. Alleen soms is het erg goed zoeken om het te vinden.
Ik zal je dus ook niet vertellen dat je niets hebt (als ik het niet begrijp of niet kan vinden, betekent het niet dat er niets is!) En dat je maar moet leren leven met je klacht, zal je mij ook niet horen zeggen.

 Vrij van de emoties uit het verleden

Met behulp van EFT en andere technieken kan je tijdens een sessie de emoties uit het verleden loslaten. Je kan de techniek daarna ook zelf thuis toepassen. Alle oude angst, verdriet, pijn, boosheid, schuld en schaamte, die ervoor zorgt dat je op dit moment in je leven geraakt wordt door een opmerking van je partner of een collega, kan je ermee loslaten. Alle beelden van een heftige gebeurtenis die door je hoofd blijven flitsen en zorgen dat je niet nu kan genieten, kan je met EFT ontladen.
En met al die emoties van al die herinneringen die zijn opgelost, worden de stemmetjes in je hoofd minder die zeggen dat je niet goed genoeg bent.

Maar dat waarschijnlijk wel kan…

Alles wat je meemaakt en al jouw klachten worden beïnvloed door jouw emoties en de bril waarmee jij de wereld bekijkt. Ook als je je enkel verstuikt hebt, spelen je emoties een rol. Alle angst voor hoelang het gaat duren en de teleurstelling dat je niet naar dat ene leuke feestje kan, zorgen voor stress in je lichaam.
Deze stress zorgt dat je immuunsysteem minder energie overhoudt om aan het herstel van je enkel te werken.
En mochten de emoties maar een kleine rol spelen bij je klachten? Dan heb ik vrijwel altijd een collega waar ik je naar kan verwijzen, die je weer een stapje verder kan begeleiden.

Heb je iets aan dit artikel? Deel het :)

Pin It on Pinterest

Share This