TAT: Tapas Accupresure Techniques

Wat is TAT?

TAT is een interventietechniek om een breed scala aan klachten te laten afnemen en oplossen. Het lost vaak psychische klachten op als angst, trauma, depressie, maar ook lichamelijke zoals hoofdpijn en prikkelbare darm.

Het bestaat uit een lichaamshouding waarbij je een aantal punten op je hoofd vast houdt. Deze puntTAT houdingen komen uit de acupunctuur. Door in deze houding te zitten en een aantal commando’s naar je onderbewuste uit te spreken ontspant je lichaam en lossen klachten vaak op.

Achtergrond

TAT is ontwikkeld door Tapas Flemming om allergie‘n op te lossen. Ze werkte met NAET (Nambudripads Allergy Elimination Techniques). Bij deze techniek moet je tot 25 uur na de behandeling geen contact hebben met de stof waarvoor je allergisch bent. Met de TAT is deze vermijding niet meer nodig en gaat de behandeling ook een stuk sneller.

TAT is een methode die werkt met de verbinding tussen lichaam en geest. Je stemt je af op je gevoelens en lichamelijke sensaties en maakt deze voelbaar en meetbaar,
vervolgens laat je ze afnemen door je lichaam diep te laten ontspannen door de houding en een aantal stappen te doorlopen.

Pin It on Pinterest

Share This