Geluk zaaien en niet vergeten te oogsten

rode klaver

Ieder een zoekt ernaar in zijn of haar leven. We vinden het heel belangrijk. Er zijn heel veel boeken over geschreven en het zit in een klein hoekje: Geluk.
Wat is dat nu eigenlijk. Het lijkt iets ongrijpbaars, als je je er op focust dan is het al weer weg.
Om gelukkig te zijn, is het handig om te weten wat dat dan is. Anders is het vrij lastig te bereiken….En misschien is geluk voor iedereen wel wat anders.
Voor mij is gelukkig zijn, een gevoel van tevredenheid met jezelf en je leven. Een warm gevoel van binnen en zien dat het leven mooi is.
Soms overvalt dat gevoel je even. Mij overkomt het weleens dat ik plotseling gegrepen wordt door een prachtig stukje moeder natuur: de meest schitterende hemel of oogverblindende bloem. Of voel ik mijn ‘hart bijna smelten’ door de stralende glimlach van een klein kind. De puurheid en levenslust die je dan ervaart. Wellicht denk je dat ik wat overdrijf met de superlatieven, ik doe het met en reden.
Als ik denk aan het begrip de lucht, een bloem of een kind, zie ik vaak een getekend plaatje uit een boek voor me. Als je een groot fan van boeken bent, kan je daar wel gelukkig van worden, maar met echt zien en misschien overdrijven hoe geweldig iets is kan je dat gevoel van geluk ook helpen. Je focust je zo op het mooie en fijne.
Een andere manier die voor mij helpt om geluk te ervaren heb ik al in meerdere artikelen genoemd: Dankbaarheid. Je kan een dankbaar gevoel oproepen en zo ook misschien dat heerlijke gevoel van geluk.
Ga steeds meer je hart achterna. Wat wil jij doen, wat vind jij belangrijk. Dus niet jouw omgeving en zelfs niet een jongere versie van jezelf. Soms is geluk een idee in je hoofd dat je probeert te bereiken. Pas als je dat hebt bereikt kan je gelukkig zijn. Als je heel hard aan het werk bent om het te verkrijgen heb je geen tijd om er van te genieten. Dan mis je snel de prachtige dingen onderweg naar een andere versie van je geluk en zie je niet dat je er misschien ook al bent.
Als je het geluk zoekt in dingen, materiaal of die je wilt bereiken dan is de kans dat je aankomt bij de tijd van het geluk vrij klein. Altijd zullen er weer nieuwe dingen zijn die je wilt bereiken of wilt hebben.
Dus kijk of je je ook kan richten op gevoelens en kleine dingen om van te genieten.
Als je het lastig vind en niet goed weet wat je dan echt wilt, wat je hart achterna gaan is, begin in het klein.
Begin met gaan voelen wat je wilt eten, wat je aan wilt, iets opzoeken wat je altijd had willen weten, gewoon alleen omdat jij het wilt weten. Niet omdat iemand dat tegen je zegt, zelfs jij zelf niet…
Bij het zoeken van een plaatje bij dit blog zocht ik naar een klavertje 4 zag en zo bijna de mooie rode klavertjes over het oog! Dat is dan iets waarbij ik mij intens gelukkig voel. Het vinden van de mooie dingen die gewoon onder mijn neus staan. Met grote dankbaarheid maakte ik de foto en voelde ik dat heerlijke warme gevoel van geluk door mijn lichaam gaan.
Ik denk dat je geluk kan zaaien en als je het genoeg water en liefde geeft, zullen er de meest mooie, prachtige, fluweelzachte, heerlijke, stralende bloemen uit komen. Je kan elke keer weer stappen zetten naar de meest geweldige versie van jouw leven, maar vergeet vooral niet om regelmatig te oogsten. Want langs de weg staan mooie bloemen en klavers.
Wat is geluk voor jou en wat geeft jou dat heerlijk gevoel? Laat het ons weten zodat wij een beetje mee kunnen genieten van de oogst.

Heb je iets aan dit artikel? Deel het :)

Pin It on Pinterest

Share This